Tuincoaches gezocht in Nieuwegein

Zoek je een Tuincoach en wil je een Tuincoach worden bij Samen Duurzaam Nieuwegein? Dan kan dat nu. Tuincoaches zijn groene vrijwilligers met kennis over het inrichten van een duurzame, groene tuin. Als Tuincoaches heb je een adviserende rol. Je maakt geen ontwerpen en legt geen tuinen aan.

tuincoaches

Samen Duurzaam Nieuwegein (een inwonersinitiatief) biedt een cursus en veel documentatiemateriaal om je te voorzien van de extra kennis. Tijdens de cursus van enkele avonden word je geschoold door een ervaren hovenier. Naast kennis over maatregelen en beplanting waarmee je de tuin groener, fleuriger, diervriendelijker en klimaatbestendiger maakr, wordt je getraind in gesprekstechnieken, het opstellen van een stappenplan, krijg je informatie over subsidiemogelijkheden e.d. en kun je putten uit uitgebreid documentatiemateriaal en formats.

Inzetten voor een beter klimaat
Wil jij, net als de andere vrijwilligers van Samen Duurzaam Nieuwegein, je inzetten voor een beter klimaat? Heb je affiniteit met, en enige kennis van tuinieren? Lijkt het je leuk om je in een tuinuitdaging te verdiepen en tijdens een bezoek aan huis, samen met de bewoners, naar oplossingen te zoeken? Dan is dit vast iets voor jou.

Wat kan een tuincoach voor u betekenen?
Wilt u als inwoner van Nieuwegein uw tuin vergroenen of uw tuin juist bestand maken tegen natte winters of droge zomers? Zou u graag vogels horen fluiten, of vlinders zien vliegen in uw tuin? Maar weet u niet zo goed hoe? Een tuincoach kan u op weg helpen. U kunt een Tuincoach zien als een groene buurman/vrouw met kennis van zaken die graag met u meedenkt.

Aanmelden als Tuincoach of wilt u dat een Tuincoach u op weg helpt om uw tuin te vergroenen? Kijk dan op deze pagina van Samen Duurzaam Nieuwegein voor meer informatie. Vanaf mei 2024 kan er een van de Tuincoaches bij u langskomen. Het maakt niet uit hoe klein of groot uw tuin is, aanmelden voor een bezoek van de tuincoach kan altijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk